Logo_heliomare

Het plan in Heemskerk betreft een Kinder- en jeugdcentrum (KJC) met kinder- en jeugdrevalidatie en speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. In de mogelijke vestiging in Heemskerk worden de locaties van Heliomare Onderwijs en de Zevensprong ondergebracht die nu in Wijk aan Zee en Beverwijk gevestigd zijn. Dit meldt Heliomare.nl

Intentieovereenkomst
In de intentieovereenkomst leggen de partijen vast onder welke voorwaarden zij de haalbaarheid van het project verder onderzoeken op vele gebieden, zoals financiën, verkeer en vervoer, bedrijfsvoering en milieu. Voor dit onderzoek is ongeveer een half jaar nodig, zodat uiterlijk in juni 2014 duidelijk is of het centrum gerealiseerd kan worden.

Kinder- en jeugdcentrum (KJC) Heerhugowaard
Heliomare heeft het voornemen om in Heerhugowaard eenzelfde voorziening te realiseren met speciaal onderwijs. Een intentieovereenkomst daarvoor wordt in december ondertekend. In de mogelijke vestiging in Heerhugowaard worden de scholen ondergebracht die in Bergen en Alkmaar zijn gevestigd (de Ruimte en SO de Alk). In Alkmaar is een school voor Voorgezet Speciaal Onderwijs in aanbouw.

Cees Raaijmakers over de plannen voor een Kinder- en jeugdcentrum in Heemskerk:
bekijk hier het filmpje.

© Nationale Onderwijsgids