kentalis de voorde samenwerking

ZOETERMEER – De Koninklijke Kentalis en De Voorde, onderdeel van Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH), zullen vanaf het jaar 2014 samen een instelling oprichten. Het bestuur van de twee organisaties heeft met het ondertekenen van een intentieverklaring op dinsdag 5 maart de eerste aanzet daartoe gegeven.

De fusie zorgt voor een bundeling van expertise zodat er een breed passend onderwijsaanbod kan worden geleverd aan kinderen met taalontwikkelingsstoornissen en gehoorstoornissen, de zogenaamde cluster 2. Hiervoor worden de locaties van Kentalis en De Voorde in Zoetermeer samengevoegd in een nieuwe locatie.

Kentalis, een organisatie met ruim 200 jaar ervaring wat betreft diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met een beperking in horen en communiceren, is bezig met de bouw van een nieuw complex in Zoetermeer waarin de regionale tak van beide instanties gehuisvest zal worden, net als de Kentalis Scholengemeenschap Effatha en Kombino, die kinderopvang en gespecialiseerde kindzorg bieden. De samenvoeging zal uiterlijk 1 augustus 2015 voltooid zijn.

© Nationale Onderwijsgids / Peter Star