agnes dei doorstart aloysius ministerie

VALKENSWAARD - Financiële moeilijkheden lijken een doorstart van Agnus Dei in de weg te staan. De school voor speciaal onderwijs in Valkenswaard kwam in oktober negatief in het nieuws omdat de schooldirecteur werd verdacht van ontucht met een leerling. Daarover bericht de website van Omroep Brabant.

Agnes Dei, dat onderwijs biedt aan hoogbegaafde en vaak autistische kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar, is bezig aan haar laatste week. Na de kerstvakantie blijven de deuren van de school gesloten.

De Eindhovense Aloysius Stichting zou het onderwijs op zich nemen. Maar door financiële problemen is de kans aanwezig dat dat niet doorgaat.

Probleem is dat momenteel voor leerlingen geen indicatie kan worden aangevraagd, omdat het computersysteem van Agnes Dei in beslag is genomen. Leerlingen zonder indicatie kunnen niet rekenen op financiële steun en begeleiding.

De bal ligt nu bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Als het ministerie niet bijspringt, moeten na de kerstvakantie dertig leerlingen van Agnes Dei wellicht thuis blijven.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres