kentalis behandelgroep doof auditieve beperking

SINT-MICHIELSGESTEL - Voor kinderen in de leeftijd van twee tot en met vijf jaar met een taalontwikkelingstoornis start Kentalis twee nieuwe behandelgroepen. Een in Enschede en de ander in Almelo. De behandelgroepen starten begin november, zo meldt Kentalis.

Kentalis stimuleert het kind spelenderwijs zich te uiten door middel van activiteiten. Daarnaast reikt het ouders handvatten aan om nog beter met hun kind te kunnen communiceren zodat ze een goede start maken op school.
Op beiden locaties is er plaats voor zeven kinderen en zijn er twee begeleiders aanwezig. Naast behandelingen krijgen de deelnemers in groepsverband als individueel logopedie. Ook het volgen van muziektherapie en fysiotherapie behoort tot de mogelijkheden.

Op maandag 5 november start in Enschede de tweedaagse behandelgoep. De behandelingen zullen op maandag en woensdag van 9.15 -14.15 uur. Een dag later, op dinsdag 6 november start in Almelo de vierdaagse behandelgroep De Taaltrein. Ook hier start het programma om 9.15 uur en duurt het tot 14.15 uur.

Koninklijke Kentalis is een landelijke organisatie gespecialiseerd in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren.

© Nationale Onderwijsgids / Jannes Oosterveld