Normal_autisme_hersenen

BREDA - Jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS) kunnen beter begeleid worden door hen te behandelen met behulp van de ASS Integraal. Dat is de uitkomst van een onderzoek van Universiteit van Tilburg en fluent Zorgadvies. Daarover bericht Psy.nl.

Speerpunten van deze behandeling zijn het verbeteren van de communicatie tussen school en ouders en het vergroten van de kennis die ouders hebben over autismespectrumstoornissen.

Negen scholen in Midden-Brabant passen de ASS Integraal op dit moment toe. Daarbij is een thuisbehandelaar van GGz Breburg Centrum Jeugd de verbindende schakel tussen leerkrachten, ouders en professionals van de GGz.

De eerste resultaten van de toepassing van de ASS Integraal op de Brabantse scholen zijn positief: ouders voelen minder druk, kinderen vertonen minder probleemgedrag. De verwachting is dat meer scholen zullen kiezen voor de ASS Integraal.

De ASS Integraal is de vrucht van een intersectorale samenwerking tussen GGz Breburg Centrum Jeugd en Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Midden-Brabant (SWVVO).

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres