'Skills voor de klas Escaperoombus' daagt scholieren uit voor lerarenberoep

De ‘Skills voor de klas Escaperoombus’ stond donderdag 1 december bij Scala Molenwatering in Spijkenisse. Met de Escaperoombus vraagt Nissewijs Scholengroep, samen met Onderwijsgroep Edumare, aandacht voor het vak van leraar in het basisonderwijs. Leerlingen van 4 en 5 havo en 5 en 6 vwo konden in de bus ontdekken of zij over de juiste skills beschikken om leraar te worden. Dat meldt Grootnissewaard.nl. 

De scholieren kregen in groepjes 15 minuten de tijd om de opdrachten samen op te lossen en op die manier uit het klaslokaal van meester Bart te ontsnappen. De opdrachten waren gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leraar. Denk daarbij aan organiseren, begrijpend lezen, rekenen, spelling, taal, maar ook sociale vaardigheden als samenwerken en luisteren. 

Stage lopen op een basisschool 

Na afloop praatten de scholieren nog even na met studenten van de pabo die aanwezig waren. De scholieren konden met alle vragen die ze hadden bij de studenten terecht. Ook was er de mogelijkheid om een dag ‘stage’ te lopen op een basisschool. Hiervoor gaven zich veel scholieren op en zij zullen dus binnenkort een dagje meelopen op een basisschool bij hen in de buurt.

Werken in het onderwijs promoten 

De campagne ‘Skills voor de Klas’ laat scholieren ontdekken of zij de skills hebben om voor een klas te staan. De campagne is bedoeld om het werken in het onderwijs te promoten. De Escaperoombus rijdt door heel Nederland om zoveel mogelijk scholieren uit te dagen en te enthousiasmeren voor het lerarenberoep, want onder scholieren heerst toch vaak een eenzijdig beeld over werken in het onderwijs.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk