Kunstchallenge Flevolandse Tulp speciaal voor middelbare scholieren

Ieder jaar staat Flevoland van half april tot en met half mei vol tulpen in alle kleuren van de regenboog. Prachtig voor iedereen met groene vingers, maar ook een artistieke inspiratiebron. Speciaal voor Flevolandse middelbare scholieren wordt door Visit Flevoland en de provincie een kunstchallenge georganiseerd. Dat meldt de provincie Flevoland. 

Jongeren (12-18) kunnen zich laten inspireren door de tulpen in Flevoland en dit vertalen naar een kunstobject. De materiaalkeuze staat vrij, maar de contouren van de tulp moeten wel herkenbaar zijn. Naast gangbare materialen zoals verf, zijn ook natuurlijke materialen zoals gras, stokjes of bloemen toegestaan, maar ook gerecyclede materialen of een volledig 3D-geprint object. Inschrijven voor de kunstchallenge kan online tot en met 25 mei. De hoofdprijs is 750 euro.

Floriade Expo 2022 

Tulpen zijn een prachtig voorbeeld van de tuinbouwsector. Dit jaar vindt van 14 april tot en met 9 oktober de Floriade Expo 2022 plaats in Almere. Deze Wereldtuinbouwtentoonstelling wordt eens per 10 jaar georganiseerd. Kijk voor de voorwaarden en aanmelden op visitflevoland.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids