Scholierenvereniging LAKS verkiest nieuw bestuur

Op de digitale ledenvergadering van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) hebben leden hun vertrouwen gegeven aan een nieuw bestuur. Dit nieuwe bestuur zal de komende periode ingewerkt worden. Het zittende bestuur zal op 2 juli het stokje overdragen aan het nieuwe bestuur. Dit meldt LAKS.

Na voordracht van de sollicitatiecommissie zijn de volgende scholieren verkozen om alle middelbare scholieren een jaar lang te gaan vertegenwoordigen: Iben Maas uit Den Haag als voorzitter. Skye van den IJssel uit Lelystad als secretaris van het bestuur. Maarten de Vries als penningmeester. Vervolgens zijn Menno Adelaar (Amersfoort), Sarah Broekmeulen (Helmond), Iris Schijvens (Leiden) en Ferdy Adriaansen (Etten-Leur) verkozen als algemeen bestuursleden.

Komend voorzitter Iben Maas: "We zijn erg blij dat we het komende jaar alle scholieren in Nederland mogen gaan vertegenwoordigen. De komende tijd zullen we besteden aan onze plannen voor het volgende schooljaar, om zo het Nederlands voortgezet onderwijs na de coronacrisis naar een hoger niveau te tillen."

Overdracht

In de periode tot de wissel op 2 juli wordt het nieuw verkozen bestuur ingewerkt. Vanaf de wissel zijn ze daadwerkelijk bestuur en kunnen ze aan de slag met het maken van plannen en deze een jaar lang uitvoeren. Huidig LAKS-voorzitter Nienke Luijckx: "De komende periode zullen we als huidig bestuur veel tijd investeren in een goede overdracht, zodat dit nieuwe bestuur vanaf juli snel van stapel kan lopen om de belangen van middelbare scholieren te behartigen. Op deze manier kunnen zij er ook een geweldig jaar van maken."

Door: Nationale Onderwijsgids