Normal_bloemen__planten__tuin

Een docent van het Groene Lyceum Terra in Emmen heeft samen met zijn leerlingen uit het vierde jaar de eTwinning-prijs 2017 gewonnen. In de categorie beroepsgerichte vakken ontvingen zij de prijs voor een internationaal project waarbij ze een botanische tuin in Frankrijk ontwierpen en aanlegden. Dat meldt Emmen.nu.

Bij het ontwerpen van die tuin hebben de leerlingen samengewerkt met scholen uit Frankrijk, Luxemburg, Polen en Duitsland. Doordat de scholen al jarenlang uitwisselingen regelen, zijn er inmiddels goede contacten ontstaan voor een succesvolle samenwerking. Elke school leverde een eigen bijdrage in het ontwerpen van de tuin via het project STEP (Share, Test, Exchange, Practice).

De inbreng van de leerlingen uit Emmen was een zelfgemaakt insectenhotel en een lijst van bijvriendelijke planten. Tijdens een uitwisseling in april 2016 is de tuin al aangelegd in het Franse St. Pouange. Een leegstaand zwembad is daar door de internationale samenwerking van de leerlingen omgetoverd tot een mooi park.

In de jury zaten vertegenwoordigers van onderwijsorganisatie Nuffic en Bureau Nationale UNESCO Commissie. Zij noemden de internationale samenwerking bijzonder vanwege het mixen van beroepsgerichte en theoretische vakken en vaardigheden. Daarnaast was de jury te spreken over de invulling van het avondprogramma, waarbij er aandacht was voor wereldburgerschap.

Docent Markwin Jagt, coördinator internationalisering, is erg blij met het behalen van de prijs: “We werken al meer dan twintig jaar samen met deze scholen, het is net een kleine familie.”  De prijs, die bestaat uit een geldbedrag van 1000 euro, wordt vandaag aan Jagt uitgereikt in Nijmegen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids