Normal_11218

EINDHOVEN - Het robotteam Tech United Eindhoven heeft de RoboCup Dutch Open gewonnen. Het team van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) won met 3-2 van Iran in de finale van het robotvoetbal. Tech United Eindhoven won naast deze ‘Middle Size' League voetbalcompetitie, ook de @Home League, waar de Eindhovense zorgrobot Amigo als beste werd beoordeeld op het uitvoeren van diverse huishoudelijke taken.

Druk bezocht
De RoboCup Dutch Open vond plaats van 25 tot en met 29 april in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven en heeft ruim 5.500 bezoekers getrokken. De laatste twee dagen was het zo druk dat er extra tribunes moesten worden geopend. Op zondag 29 april zagen zo'n tweeduizend toeschouwers de Nederlandse teams de eerste prijs in de grote competities binnenslepen.

Publiek belangrijk element
"Het was mooi om te zien dat er een opbouw zat in de bezoekersaantallen deze week", aldus organisator René van de Molengraft. "We hebben er alles aan gedaan om het publiek nauw te betrekken bij het toernooi. Het live commentaar bijvoorbeeld, maakte de verschillende wedstrijden levendig. Ook probeerden we zoveel mogelijk de tijdsplanning te bewaken om de toeschouwers geïnteresseerd te houden."

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen