TU Delft organiseert weer het jaarlijkse familie evenement Science Day

Met het jaarlijkse familie evenement Science Day opent TU Delft Science Centre de deuren om zo kinderen tot 12 jaar een kijkje te geven in de wereld van wetenschap en techniek. Op zondag 30 oktober sluiten wij de herfstvakantie af met een dag vol techniek in het hart van de TU Delft Campus. Dat meldt TU Delft. 

TU Delft Science Centre is in 2022 verhuisd naar een nieuwe locatie in het hart van de TU Delft Campus (van der Burghweg 1 in Delft). Tijdens de Science Day openen wij met onze nieuwe buren unieke locaties. Zo kun je het Stevinlab, waar ze o.a. constructies testen op de bestendigheid tegen aardbevingen, in de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen bezoeken, neem een kijkje in de Dream Hall, een plek waar studenten hun innovaties ontwikkelen en loop rond in The Green Village, een levend lab en duurzaam dorp van de toekomst.

Tickets 

Science Day is volledig gratis. Het is wel noodzakelijk om van tevoren een ticket te reserveren. Het Delftse enthousiasme voor het familie evenement is groot, binnen de eerste paar uren zijn 1000 kaarten gereserveerd.  

Hoogtepunten 

Een aantal hoogtepunten uit het programma zijn:
• Ervaar Virtual Reality bij de Extended Reality Zone van de TU Delft
• Bekijk een van de verschillende Mad Science Shows met spectaculaire proefjes
• Neem je eigen robotje mee en test hoe goed deze werkt op de diverse parcours in de CyberZoo (robotdierentuin)
• Speel het historische spel Pong op enorme schaal
• Steek je handen uit de mouwen tijdens een van de vele gratis workshops
• Maak kennis met verschillende projecten/deelnemers: ForZe, Urban Reefs, Zebro, Dare, Aerodelft, QuTech, Delfly, Robovalley, Robocup Junior, First Lego League, XR-Zone, Gyromotics, Build your own Robot, Delft Hyperloop, EPOCH, Project March, Hydromotion Team Delft en Eco-Runner Delft.

Kortom het belooft een toffe dag te worden vol met demonstraties, workshops, shows en kijkjes achter de schermen.

Mede mogelijk gemaakt 

Science Day wordt mede mogelijk gemaakt door TU Delft, Gemeente Delft, Ondernemersfonds Delft en de Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren. 

Door: Nationale Onderwijsgids