Bart Frijns start begin mei als decaan Managementwetenschappen

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. Bart Frijns, hoogleraar Finance, benoemd tot decaan van de faculteit Managementwetenschappen. Hij volgt per 1 mei 2022 prof. dr. Gerard Mertens op van wie de tweede benoemingstermijn afloopt. Dat meldt de Open Universiteit. 

De faculteit Managementwetenschappen verzorgt twee hoog gewaardeerde wetenschappelijke (deeltijd)opleidingen: de bachelor Bedrijfskunde en de master Management. Daarnaast biedt de faculteit ook academische schakelprogramma’s, cursussen en korte studies aan. Jaarlijks volgen zo’n 4.500 studenten dit activerend academisch afstandsonderwijs. Het onderzoek vindt plaats binnen de kaders van het geïntegreerde onderzoeksprogramma Learning and Innovation in Resilient Systems. De faculteit heeft vier vakgroepen: Strategisch management, Marketing en supply chain management, Organisatie en Accounting en financiering.

Wetenschappelijke publicaties 

Prof. dr. Bart Frijns (Heerlen, 1976) is sinds april 2020 verbonden aan de Open Universiteit als hoogleraar Finance. Hij promoveerde in 2004 aan de Universiteit Maastricht. Na zijn promotieonderzoek heeft hij voor langere tijd in het buitenland gewerkt. In 2012 werd Bart Frijns hoogleraar Finance aan de Auckland University of Technology (Nieuw-Zeeland), waar hij ook leiding gaf aan het Auckland Centre for Financial Research. Hij heeft meer dan 75 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en meerdere wetenschappelijke conferenties georganiseerd. Hij is mede-oprichter en -editor van het open access tijdschrift Applied Finance Letters, hoofdredacteur van de Journal of Futures Markets (Wiley) en lid van de redactieraad van de Global Finance Journal (Elsevier). Zijn onderzoekinteresses zijn breed, maar bij de Open Universiteit richt zijn onderzoek zich vooral op multidisciplinaire thema’s zoals financiële geletterdheid, en de rol van nationale cultuur op financieel gedrag.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Open Universiteit