Universiteit Leiden onderzoekt klachten antisemitisme faculteit Paul Cliteur

De Universiteit Leiden heeft maandag bekend gemaakt onderzoek te laten doen naar beschuldigingen van antisemitisme binnen een afdeling van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Dit is ook de afdeling waar net gestopte Forum voor Democratie-senator Paul Cliteur hoogleraar is. Dit melden de Universiteit Leiden en het Parool.

Volgens de Universiteit Leiden hebben de beschuldigingen tot grote onrust geleid in de faculteit en de bredere universiteit. Het college van bestuur laat weten de beschuldigingen erg serieus te nemen en te laten onderzoeken of deze gegrond zijn door middel van een externe onderzoekscommissie. Het onderzoek volgt kort op een Twitter-bericht dat rector magnificus Carel Stolker zaterdag plaatste. In deze tweet zei hij: “Het verwijt van een patroon van antisemitisme rond FvD is uiterst zorgelijk en raakt daarmee ook Paul Cliteur. Antisemitisme en racisme, en ook het daarvan niet-afstand nemen, zijn totaal maar dan ook totaal onaanvaardbaar. Wordt snel vervolgd.”

Paul Cliteur ligt momenteel onder vuur omdat hij niet genoeg afstand zou nemen van antisemitische uitspraken binnen de partij. Over de kwestie rond FvD-oprichter Thierry Baudet zei hij: “Mijn lot is verbonden aan dat van hem.”

Door: Nationale Onderwijsgids