Normal_hand_schudden_samenwerken

De Erasmus Universiteit Rotterdam blijft samenwerken met Peking University. Dat hebben beide universiteiten afgesproken tijdens het bezoek van een Rotterdamse delegatie aan China. Erasmus School of Economics en Erasmus School of Law tekenden elk een eigen overeenkomst met de Chinese universiteit. Dit meldt Erasmus Universiteit.

Collegevoorzitter Kristel Baele en President Lin Jianhua tekenden een nieuwe Memorandum of Understanding, over de uitwisseling van studenten en onderzoekers tussen de Erasmus Universiteit en Peking University. Dat gebeurde in aanwezigheid van minister Bruno Bruins (medische zorg en sport).
 
Een delegatie van de Erasmus Universiteit onder leiding van Kristel Baele bezocht tot en met 12 april China, als onderdeel een grote delegatie van kennisinstellingen onder leiding van minister Bruins. Tot de delegatie behoren ook prof.dr. Hans Severens, decaan van Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM), prof.dr. Fabian Amtenbrink, vice-decaan van Erasmus School of Law (ESL) en prof.dr. Onno Steenbeek (Erasmus School of Economics).
 
Naast de MoU ondertekenden de economische faculteiten van beide universiteiten en twee private partijen een onderzoekscontract op het gebied van risicobeheer (Risk Management). Verder verlengden beide rechtenfaculteiten hun samenwerking.
 
De Rotterdamse delegatie bezocht in totaal acht partneruniversiteiten in China, een belangrijk land voor de Erasmus Universiteit.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids