Normal_data

Amsterdam krijgt er een nieuwe school bij. De Amsterdam School of Data Science, die volgende maand geopend wordt, is een school speciaal voor datawetenschappers. Hiermee moet de grote vraag naar dataspecialisten worden teruggedrongen. Dit meldt Het Parool.

De Amsterdam School of Data Science is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Samen met het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) starten zij volgende maand het nieuwe opleidingsplatform. De school telt zo'n tweehonderd data-opleidingen. Niet alleen nieuwe studenten zijn meer dan welkom op de school voor datawetenschap, ook werkende dataspecialisten kunnen zich laten bijscholen. De verwachting is dat er volgend jaar zeker 8000 datawetenschappers nodig zijn op de arbeidsmarkt. 
 
De Amsterdam School of Data Science is de samenwerking aangegaan met verschillende bedrijven op het gebied van data-analyse, zoals Philips, Elsevier en Qualcomm. Ook is het gekoppeld aan het eerder opgerichte platform Amsterdam Data Science, waaraan 600 datawetenschappers verbonden zijn. 24 maart 2017 is de officiële opening van de Amsterdam School of Data Science.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids