Normal_willem-alexander__koning

Koning Willem-Alexander woont woensdag 23 november bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam de vijfde editie bij van ‘nl4talents’. Dit evenement wordt georganiseerd door EP-Nuffic voor internationale studenten en alumni die een Nederlands onderwijsprogramma hebben gevolgd aan hogescholen en universiteiten. Het initiatief biedt hen de mogelijkheid om na afloop van hun studie aan Nederland verbonden te blijven via het Holland Alumni netwerk. Dat meldt Het Koninklijk Huis.

De Koning woont in de aula van de universiteit het plenaire programma ‘Holland Alumni live on stage’ bij. Oud-studenten laten zien op welke manier zij aan Nederland verbonden zijn gebleven. Alle aanwezige studenten worden verder benoemd tot de ‘Talentclass 2016-2017’. Dit zijn studenten die in de laatste fase van hun studie zitten en via de talentenklas instrumenten aangereikt krijgen om het contact met Nederland te behouden. Ook wordt de 25.000e NFP-beurs uitgereikt. Jaarlijks volgen enkele honderden professionals uit ontwikkelingslanden via het Netherlands Fellowship Programmes (NFP) een onderwijsprogramma. De opgedane kennis wordt toegepast in de organisatie waarvoor zij werkzaam zijn in hun eigen land. Ook heeft de Koning een ontmoeting met enkele studenten en alumni over hun ervaringen.

In het academisch jaar 2015-2016 volgden bijna 75.000 internationale studenten een volledig studieprogramma aan Nederlandse hogescholen en universiteiten, aldus EP-Nuffic. De instroom van internationaal talent draagt volgens de organisatie bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse kenniseconomie en de kwaliteit van het onderwijs. Internationale studenten brengen hun kennis en netwerken mee en doen ervaringen op tijdens hun verblijf in Nederland. Hiermee kunnen zij de Nederlandse arbeidsmarkt en samenleving versterken. De meeste internationale studenten komen uit Duitsland, gevolgd door China, België en Italië.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids