Intocht van Sinterklaas nu ook te volgen voor slechtziende en blinde kinderen

De intocht van Sinterklaas, die aanstaande zaterdag 18 november plaatsvindt, en de Sinterklaasjournaals worden dit jaar voor het eerst op televisie voorzien van audiodescriptie. De NTR, die de programma’s uitzendt, komt daarmee tegemoet aan een grote wens van de belangengroeperingen voor blinden en slechtzienden die audiodescriptie bij Sinterklaas hoog op hun verlanglijstje hebben staan. Dat meldt de NPO.

In voorgaande jaren zorgde de NTR samen met de NPO al voor gebarentolken bij de Sinterklaasjournaals en de live-uitzending van de intocht (te zien via NPO 1 Extra). Bij de editie van dit jaar worden zowel de journaals als de intocht dus ook voorzien van audiodescriptie. Met de toevoeging van audiodescriptie is dit kinderfeest vanaf nu maximaal toegankelijk.

Audiodescriptie 

Bij de - opgenomen- journaals is de audiodescriptie te beluisteren via de (gratis) app Earcatch, terwijl de audiodescriptie bij de - live -intocht wordt aangeboden op NPO2 extra. Dit kanaal is voor iedereen beschikbaar in de NPO Start app en op npostart.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids