Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent Special Olympics Nationale Spelen

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven woont op vrijdagavond 10 juni de opening bij van de Special Olympics Nationale Spelen in het Fanny Blankers Koen Atletiekstadion in Hengelo. De Nationale Spelen vinden dit jaar van 10 tot en met 12 juni plaats in de regio Twente, met ruim 2.300 sporters actief in vijfentwintig takken van sport. De openingsceremonie wordt gepresenteerd door journalist en presentator Erik Dijkstra en atleet Gregory Sedoc. Ook schaatsers Mark Tuitert en Kjeld Nuis komen samen met ambassadeurs Laxmi Schoonhoven en Maartje Ellenkamp in actie. Dat meldt de Rijksoverheid. 

Tijdens de ceremonie wordt een atletenparade gehouden, waarna prof. mr. Pieter van Vollenhoven de sporters toespreekt. Daarna wordt de Special Olympics vlam binnengebracht en ontstoken na het uitspreken van de eed. Prof. Van Vollenhoven opent vervolgens de spelen officieel.

Verstandelijke beperking 

Special Olympics Nederland zet zich in om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Martijn Beekman