De Rooi Pannen en BUas lanceren unieke mhbo-trajecten

Mbo’ers zijn, vanwege hun praktische vaardigheden en directe inzetbaarheid, erg geliefd bij verschillende werkgevers. Havoleerlingen overwegen steeds vaker om na hun eindexamen aan een mbo-opleiding te beginnen. Breda University of Applied Sciences (BUas) en De Rooi Pannen zetten zich in om die doelgroep de mogelijkheid te bieden om aan een studie te starten. Door middel van unieke mhbo-trajecten waarbij de student aan het einde van de opleiding ook een hbo-diploma heeft. Dat meldt Hospitality Management.

BUas en De Rooi Pannen werken al langer samen, maar nu is het aantal opleidingsplaatsen flink uitgebreid. De vraag naar mhbo-trajecten is namelijk omhooggegaan. Havo- en vwo-leerlingen die het hbo nog een stap te ver vinden kunnen nu eerst nog een stap ertussen doen. Ook is het nieuwe traject een antwoord op de problemen die jongeren ondervinden bij het twijfelen over een vervolgstudie of te vroeg een studie moeten kiezen.

Mbo-niveau 4-diploma 

Studenten met een havo- (of vwo-) diploma krijgen tijdens het mhbo-traject de kans om in twee jaar tijd een mbo-niveau 4-diploma te halen bij De Rooi Pannen. Vervolgens kunnen ze dan starten aan een opleiding van BUas. Daar kunnen ze in drie jaar tijd hun hbo-bachelor halen.

Twee mhbo-trajecten 

De scholen bieden havoleerlingen twee mhbo-trajecten aan. Dat zijn Tourism|Leisure|Creative Business en Hotelmanagement.

Toerisme & Marketing 

De Rooi Pannen Toerisme, Leisure & Marketing in Tilburg en Breda biedt in samenwerking met BUas dit traject aan. Studenten starten met de mbo-opleiding Leidinggevende toerisme & marketing. Na het basisjaar kiezen ze een bachelor uit waar ze op het BUas naar willen doorstromen.

Hotelmanagement 

Alle horecascholen van De Rooi Pannen bieden samen met BUas het Hotelmanagementtraject aan. Na de mbo-opleiding Horecaondernemer/-manager kan de student de stap zetten naar de hbo-opleiding Hotel Management.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk