Na zijn havodiploma begon Robin aan een mbo-opleiding Basis Metselen

Na de havo koos de zeventienjarige Robin uit Vorden voor een baan in de bouw. In havo 3 wist hij eigenlijk al dat hij als vervolgopleiding naar het mbo zou gaan. Dat meldt In de buurt Deventer.

De BBL-opleiding Basis Metselen bij Bouwmensen Deventer werd Robin zijn keuze, en dat schooljaar is hij gestart. Bouwmensen Deventer is het opleidingsbedrijf voor de bouwsector rondom Deventer, Raalte en Zutphen. Robin gaat nog maar één dag in de week naar school. De andere dagen van is hij in de leer op de bouwplaats en krijgt hij van zijn collega’s alles te weten over de bouwsector.

Bouwopleiding 

Zijn opleiding verloopt tot nu toe goed, maar Robin moet wel wennen aan het vroege opstaan. Vorig jaar startte Mike uit Wilp de opleiding Basis Timmeren bij de Bouwmensen. De keuze voor een opleiding in de bouw was voor hem iets ‘normaler’ dan voor Robin. Mike komt namelijk uit een bouwfamilie.

Met zijn handen werken en geld verdienen 

De mbo’er vindt het heerlijk om met zijn handen te werken en ook nog eens geld te verdienen. Aan middelbare scholieren, die twijfelen over een bouwopleiding, geeft hij dan ook de tip om vakantiewerk te gaan doen bij een bouwbedrijf. “Dan weet je zeker of het iets voor je is.”

Open Avond 

Een opleiding in de bouw kan ervoor zorgen dat je vrij snel een baan hebt gevonden. Ben je geïnteresseerd in de verschillende BBL-opleidingen? Dan is er op 6 maart een open avond bij Bouwmensen Deventer. Een leerlingcoördinator en een docent van Aventus staan dan tussen 17.00 uur en 20.00 uur voor je klaar en beantwoorden al je vragen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk