Mbo-techniekopleidingen verwachten komend studiejaar een groei

Meer nieuwe mbo-studenten zullen aankomend schooljaar gaan kiezen voor een technische opleiding. De MBO Raad heeft een steekproef gedaan en daaruit blijkt dat de opleidingen installatie- en elektrotechniek deze zomer op een toename van 3 procent kunnen rekenen als het om nieuwe aanmeldingen gaat. Dat zijn zo’n 570 studenten meer dan het jaar hiervoor. Dat meldt Installatie.nl.

De sector besteedt veel aandacht aan het aantrekkelijker maken van de technieksector en het onderwijs. “Jonge mensen zien meer en meer dat techniek een onmisbare bijdrage levert aan onze maatschappij. Technische vakmensen voeren de energietransitie uit, ze moderniseren onze infrastructuur en ze houden de gezondheidszorg betaalbaar”, aldus Doekle Terpstra van branchevereniging Techniek Nederland. 

Open dagen 

Toch heeft de sector nog een lange weg te gaan, er zijn nog altijd 20.000 openstaande vacatures. De komende tijd zijn er op veel plaatsen in Nederland open dagen op de mbo-techniekopleidingen. Nieuwe studenten kunnen zich nog tot 1 oktober aanmelden voor een mbo-techniekopleiding. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk