Quinn (18) uit Assen volgt een waterstofopleiding

Quinn Lettinga (18) uit Assen is één van de eerste studenten met een specialisatie in de waterstof. Quinn doet de opleiding autotechniek aan het Drenthe College. Ook volgde hij een module waterstof. Dat meldt RTV Drenthe.

Quin is een van de studenten in de techniek die zich voorbereidt met de toekomst. Drenthe is dé waterstofprovincie en heeft in de toekomst alle studenten hard nodig. Tijdens de opleiding technisch specialist personenauto’s kunnen studenten kiezen voor het keuzedeel waterstof in mobiliteit. Je leert dan meer over waterstof, maar ook hoe je dat moet toepassen in het vakgebied waarvoor de studenten gekozen hebben. 

Beeld van het mbo 

Drenthe heeft nog meer behoefte aan technische studenten zoals Quinn. De keuze van studenten voor een technische opleiding blijft helaas flink achter. Eén van de oorzaken daarvan is het beeld dat mensen hebben van het mbo en een technische opleiding. “Het is vaak zo dat mensen vinden dat een hbo-opleiding boven het mbo staat. Je bent dan beter geleerd, dus dan ben je automatisch beter. Maar een mbo-student kan wel veel meer technische talenten hebben”, aldus Quinn. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk