Vier Zwolse mbo-scholen introduceren online verzamelplaats

De online verzamelplaats ‘Werkenlijk Leren’ is geïntroduceerd door vier Zwolse mbo-scholen. Het platform is bedoeld om het onderwijs en het bedrijfsleven te inspireren met bijzondere inzichten en initiatieven. Dit meldt Weblog Zwolle.

Het idee komt van Landstede Groep, Cibap, Zone.College en Deltion College. Matthijs Andriessen, onderwijsadviseur bij Cibap, geeft aan dat het niet altijd lukt in deze snel veranderde wereld om de nieuwste technieken aan te bieden.

Voorbereid op de praktijk

Het idee is dat de studenten goed worden voorbereid op de praktijk als de scholen de handen ineen slaan om ze samen op te leiden. Andriessen zegt dat het een win-winsituatie is. Bedrijven investeren namelijk in het personeel dat zij hard nodig hebben en ondertussen worden de studenten door de scholen gemotiveerd met betekenisvolle opdrachten.

Hybride leeromgevingen

De afgelopen jaren heeft deze visie al verschillende hybride leeromgevingen opgeleverd. Bedrijven willen steeds vaker betrokken zijn bij het opleiden van toekomstige medewerkers, valt Erik van Gijtenbeek op. Hij is locatieverantwoordelijke mbo Zwolle bij het Zone.college. Scholen staan overigens ook steeds vaker ervoor open om praktijkgerichter de studenten op te leiden.

Er moet nog wel rekening gehouden worden met de richtlijnen, maar er wordt steeds vaker door scholen gefocust op de mogelijkheden in plaats van de beperkingen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer