Alléén coronatoegangsbewijzen in het onderwijs als het écht niet anders kan

De MBO Raad heeft bezwaar tegen het inzetten van verplichte coronatoegangsbewijzen in de scholen voor studenten. Voorzitter Adnan Tekin: “Onderwijs moet voor iedereen een recht blijven, ook voor studenten die om redenen niet gevaccineerd kunnen of willen worden.” Dit meldt de MBO Raad 

Het kabinet heeft tijdelijke wetgeving in voorbereiding die ook gaat regelen dat het onderwijs met verplichte toegangsbewijzen gaat werken. Vandaag debatteert de Kamer over het inzetten van toegangsbewijzen in het publieke leven. De impact op het mbo zal groot zijn. 

Alternatieven zoals online onderwijs

De overheid vraagt van de scholen om studenten die geen toegangsbewijs kunnen laten zien, alternatieven aan te bieden. “Daarbij wordt dan vooral gedacht aan online onderwijs, maar het simpelweg niet mogelijk om iedere student voor iedere les die hij/zij mist een online alternatief aan te bieden”, aldus Tekin.

2G-wijze

Om de toegang tot het onderwijs niet te beperken dan strikt noodzakelijk kan in het onderwijs volgens de MBO Raad niet gewerkt worden met de 2G-wijze. 

Door: Nationale Onderwijsgids