Normal_tegelzetten_tegel_mbo_vakmanschap_bouw_ambacht_gereedschap

Ook in de woonbranche wordt binnenkort een gebrek aan vakmensen verwacht. Met de groeiende economie zijn er steeds meer monteurs, tegelzetters en andere vaklieden nodig. De branche is hierover in gesprek met opleidingen, maar kijkt ook al naar het potentieel van vmbo-leerlingen. Dit meldt BNR. 

Consumenten trekken de portemonnee weer, merken woonwarenhuizen. Vooral keukens en meubels waren afgelopen jaar erg gewild. Bert-Jan van der Stelt van brancheorganisatie Inretail voorziet in de toekomst daarom een tekort aan vakmensen, zoals tegelzetters en monteurs. Ook in de bouw wordt de roep om vakmensen groter.
 
De branche is hierover in gesprek met opleidingen, maar Van der Stelt benadrukt dat je als ondernemer niet vroeg genoeg kan beginnen. Hij adviseert ze al aan te kloppen bij vmbo-leerlingen en hen een dagje te laten meedraaien. Zo kunnen ze met eigen ogen zien of een baan als tegelzetter of monteur iets voor hen is. Want, kies je voor een baan als deze, dan kom je makkelijk aan de slag, aldus Van der Stelt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids