Normal_eu_europa234

De Europese Commissie organiseert dit jaar voor de tweede keer de zogenaamde Vocational education and training (VET) Skills Week. Het Europese evenement vindt plaats van 20 tot en met 24 november, waarin het belang van beroepsonderwijs voorop staat. Dat meldt de MBO Raad.

De VET Skills Week wordt gehouden in Brussel. Tijdens die week staan er allerlei evenementen op het programma waar studenten uit verschillende landen zich presenteren. Nederlandse mbo-scholen die zich hiervoor aanmelden kunnen laten zien wat voor excellente voorbeelden van beroepsonderwijs zij in huis hebben. Voor hen is dat een mooie manier om zich te presenteren.

Nieuw dit jaar is dat studenten ook kunnen meedoen aan een fotowedstrijd. Studenten en docenten in het beroepsonderwijs kunnen hieraan meedoen door foto’s in te zenden die laten zien hoe hun opleiding eruitziet. Uit alle EU-landen kunnen deelnemers zich aanmelden om in aanmerking te komen voor de CedefopPhotoAward. De winnaar van die prijs staat een reis naar Brussel of Thessaloniki te wachten. Op 15 juli aanstaande sluit de inschrijving van de competitie, die eveneens door de Europese Commissie wordt georganiseerd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids