Normal_img_5278-extra

Een groot aantal medewerkers van ROC van Twente heeft zijn kerstpakket gedoneerd aan een goed doel. In ieder geval 40 pakketten zijn overhandigd aan Kamer-Raad, een woon-werk-leer-huis voor jongeren die een opleiding volgen aan ROC van Twente en die door omstandigheden niet over een goede thuissituatie beschikken. Dat meldt ROC van Twente.

Op dit moment maken 40 studerende jongeren gebruik van een woonvoorziening van Kamer-Raad in Almelo of in Enschede. Studenten kunnen bij Kamer-Raad terecht als ze gemotiveerd zijn een studie te volgen en er redenen zijn waardoor thuis studeren onmogelijk is, bijvoorbeeld door huiselijk geweld of alcohol-/drugsmisbruik. Bij Kamer-Raad hebben ze een veilig onderkomen en kunnen ze in alle rust studeren. Alle studenten hebben een persoonlijk begeleider van Humanitas onder Dak, die hen begeleidt in het zelfstandig wonen, leren en werken. De studenten kunnen bij ROC van Twente terecht voor studiebegeleiding.

Kamer-Raad maakt onderdeel uit van de Stichting Humanitas onder Dak Twente (HOD). Humanitas werkt in dit project samen met tal van partners, waaronder Jarabee en de gemeentes Enschede en Almelo. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids