Normal_syntus_bus_bussen_ov

De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) wijst het plan van de gemeenteraad van Hulst af. De raad opperde eerder het idee dat bedrijven konden meebetalen aan de reiskosten van mbo'ers. Zo zouden mbo'ers niet verleid worden te vertrekken naar België. Dit meldt BN De Stem.

Ook  ZorgSaam, één van de grootste Zeeuws-Vlaamse werkgevers, ziet de noodzaak hiervan niet. Vanaf 2017 krijgen alle minderjarige mbo'ers een studentenreisproduct. Daarnaast is in een stage de reiskostenvergoeding vaak al geregeld met de werkgever.
 
De verhuizende opleidingen van Scalda zorgen ervoor dat mbo-scholieren een opleiding in Belgie steeds aantrekkelijker gaan vinden. Nu bedragen de reiskosten voor leerlingen die naar Goes, Middelbrug of Vlissingen moeten oversteken wekelijks zo’n 89 euro per week per student. Maar de regio wil mensen juist in de streek houden. Mbo-geschoold personeel is bij veel bedrijven in Zeeuws-Vlaanderen nodig. Daarom wil de gemeenteraad dat zij de studenten compenseren in hun kosten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids