Normal_sigaret_roken

Vandaag start het ministerie van Volksgezondheid een nieuwe antirookcampagne. Deze campagne is met name gericht op leerlingen in het mbo en vmbo. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

In de campagne wordt geprobeerd aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen uit het (voortgezet) middelbaar beroepsonderwijs. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van vlogger Dylan Haegens. Zijn filmpjes op YouTube zijn populair onder miljoenen mensen. Haegens denkt dat hij de jongeren het beste kan bereiken door middel van humor. “Ik hoop dat jongeren die mij als idool zien, zullen volgen wat ik ze voorhoud in mijn top 10-video." In de video geeft hij tien redenen om niet te roken.
 
De doelgroep van mbo- en vmbo-leerlingen is bewust gekozen, omdat deze leerlingen beduidend meer roken dan leeftijdgenoten in hogere vormen van onderwijs. Het is de wens van staatssecretaris Martin van Rijn dat jongeren rookvrij opgroeien. “Niet roken onder de 18, rookvrije horeca en rookvrije schoolpleinen helpen daarbij. Maar belangrijker is dat jongeren totaal niet gaan roken.'' 
 
© Nationale Onderwijsgids