FactorWerk biedt helpende hand bij aanpak personeelstekort kinderopvang

Netwerkorganisatie FactorWerk gaat werkgevers in de kinderopvang helpen met het aanpakken van het personeelstekort. FactorWerk biedt werkgevers een kans om zes maanden lang kosteloos een nieuwe medewerker te leren kennen. Ook heeft de netwerkorganisatie dertig potentiële werknemers in de kinderopvang klaar staan. De werknemers willen heel graag als pedagogisch medewerker in de kinderopvang starten. Dat meldt Nieuwsblad Steden Driehoek. 

Het is wel belangrijk dat werkgevers deze kans ook daadwerkelijk willen pakken. FactorWerk roept dan ook werkgevers uit de kinderopvang op om dinsdag 10 oktober naar het UWV Werkplein in Apeldoorn te komen. Daar hoort men dan van alles over de kansen die er op tafel liggen om samen het personeelstekort aan te pakken.

Personeelstekort 

De kinderopvang heeft een landelijk tekort van 5.000 medewerkers. In 2031 kan dit aantal opgelopen zijn tot 29.000. Dit komt omdat het aantal geboortes is toegenomen, maar ook door het voornemen van het kabinet om alle werkende ouders vanaf 2025 96 procent van het maximum uurtarief van de opvang te vergoeden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk