BSO blijft gesloten: zorgen binnen de branche nemen toe

Ook na 15 maart blijft de buitenschoolse opvang (BSO) nog gesloten, zo maakte demissionair premier Rutte afgelopen maandag bekend tijdens de persconferentie. Hoewel de branche begrip heeft voor het besluit, groeien de zorgen wel. Zo wordt de situatie voor ouders steeds lastiger en krijgen veel BSO-aanbieders te maken met opzeggingen. Dit meldt de Branchevereniging Kinderopvang (BK).

De BK heeft de afgelopen weken een kentering geconstateerd onder de leden van de vereniging. Aanvankelijk vreesden veel leden een heropening van de BSO, aangezien de regels onuitvoerbaar werden geacht. Nu is er echter ook meer aandacht voor andere, groeiende problemen. Veel ouders zijn weer aan het werk, en voor hen wordt het steeds lastiger dat ze geen gebruik kunnen maken van de BSO. Ook zien de BK-leden dat de maatregelen steeds meer impact hebben op kinderen en hun mentale gezondheid en ontwikkeling. Tot slot loopt het aantal aanmeldingen bij de BSO terug terwijl het aantal opzeggingen toeneemt.

Om deze redenen hoopt de BK dat de BSO toch op korte termijn weer open kan, maar dan wel zonder al te beperkende maatregelen. Zo wil de BK bijvoorbeeld inzetten op het sneltesten van mensen om de kinderen heen, zodat de kinderen zich vrijer kunnen bewegen.

Door: Nationale Onderwijsgids