Normal_11896

SOESTERBERG - De veiligheid en milieuvriendelijkheid van De Stint zijn de voornaamste redenen om deze elektrische bolderkar te nomineren voor de MKB Innovatieprijs 2012. Door de eenvoud van het ontwerp kan iedere pedagogisch medewerker De Stint besturen. Daarnaast biedt De Stint de buitenschoolse opvang onafhankelijkheid wat betreft het groepsvervoer voor kinderen (4-12 jaar).

Peter Noorlander ontwierp samen met Edwin Renzen De Stint. Noorlander: "Het ontwerpen van De Stint bestond voornamelijk uit het zo eenvoudig mogelijk houden van het apparaat en de bediening ervan. Iedereen boven de 16 jaar kan De Stint besturen doordat we bijvoorbeeld iconen hebben gebruikt voor de snelheid. Hoe simpeler, hoe beter, hoe gemakkelijker in gebruik. De kleuren maken het voor de kinderen ook nog extra aantrekkelijk om te gaan ‘stintje rijden'."

De ontwikkeling van De Stint is een direct gevolg van een zoektocht naar microvervoer voor groepen van tien kinderen. Renzen: "Als vervoerscoördinator bij verschillende vervoersorganisaties bemerkte ik een lacune in het groepsvervoer van kinderen. De kosten voor het vervoer van kinderen zijn exorbitant hoog, omdat deze altijd in de piektijden plaatsvinden. Bovendien is het vervoer relatief ‘onveilig', omdat een niet-pedagogisch medewerker de kinderen vervoert. De Stint biedt op vele fronten een oplossing."

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Vie Nieuwsbank