Logo_4vf-logo2

Fier is deze week een actie begonnen om geld op te halen voor kinderen en jongeren die slachtoffer zijn van geweld, verwaarlozing en uitbuiting. De opbrengst van de actie 4voorFier wordt besteed aan praktische spullen zoals kleding en schoolspullen en de organisatie van diverse sociale en educatieve activiteiten. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Ieder jaar helpt Fier honderden kinderen en jongeren uit Nederland die te maken hebben met geweld, verwaarlozing en uitbuiting. Zij groeien vaak op in armoede en doen niet of nauwelijks mee aan maatschappelijke activiteiten.
 

Kansen

 

"We zien dat deze kinderen op achterstand staan en weten dat we met alleen zorg dit niet oplossen. Deze kinderen hebben kansen in onze maatschappij nodig. En daar hebben we diezelfde maatschappij voor nodig. Als organisatie mogen wij de budgetten die wij krijgen alleen besteden aan de zorg", aldus Linda Terpstra, directeur bij Fier.
 
Voor de aanschaf van praktische spullen voor deze kinderen en de organisatie van activiteiten moet Fier een beroep doen op fondsen, bedrijven, serviceclubs en particulieren. De organisatie vraagt met de campagne mensen een donatie te doen of een eigen actie te starten en spoort deze donateurs aan om vier mensen uit hun omgeving te motiveren dat ook te doen. Terpstra: "Daarmee willen we een sneeuwbaleffect creëren. Als zij ook vier mensen motiveren, en zij vervolgens hetzelfde doen dan kunnen we samen zorgen voor een positieve toekomst voor deze kinderen."
 

Streefbedrag

 
Fier-ambassadeur Elske DeWall heeft dinsdag online het startsein gegeven voor 4voorFier. Het streefbedrag van de actie is 25.000 euro. De teller staat op dit moment op 2645 euro.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids