Landelijke Studentenvakbond opent Meldpunt Corona-compensatie

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) lanceert vandaag een meldpunt over de corona-compensatie voor studenten. Veel studenten hebben door de coronacrisis studievertraging opgelopen. Studenten die voor 31 augustus afstuderen krijgen daarom een compensatie van 535 euro, maar voor studenten die verder uitlopen is die compensatie er niet. Dit meldt de LSVb.

De LSVb ontving de afgelopen weken verschillende meldingen van studenten voor wie de huidige compensatieregelingen niet toereikend zijn. Studenten die na 31 augustus afstuderen krijgen geen 535 euro compensatie. Ze krijgen alleen een halvering van het collegegeld voor de maanden die ze in het nieuwe studiejaar studeren. Boahene: “Veel studenten hebben maar een paar weken of maanden studievertraging. Zij moeten voor een korte periode geld betálen, terwijl een studiegenoot die een maand eerder afstudeert 535 euro krijgt. Dat is niet eerlijk.”
 

Dupe

Door het meldpunt hoopt de LSVb een beter beeld te krijgen van het aantal studenten dat de dupe is van de huidige regeling en hoe deze groep geholpen kan worden. De vakbond roept studenten dan ook op hun ervaringen te delen via de website.
 
Door: Nationale Onderwijsgids