Verpleegkundedocenten Avans helpen zorgpersoneel mee in strijd tegen corona

De coronacrisis legt een forse belasting op de sectoren zorg, welzijn en educatie. Avans Hogeschool biedt ruimte aan medewerkers die graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Indien zij dit zelf ook willen, worden zij gedeeltelijk vrijgesteld van werkzaamheden voor Avans. Hierdoor kunnen zij zich inzetten in deze sectoren waar hun hulp heel hard nodig is. Dit meldt Avans.

“Het is bijzonder om te zien hoe onze studenten en medewerkers er voor kiezen hun bijdrage te leveren aan de uitdagingen van onze partnerinstellingen”, zegt Lid van het College van Bestuur van Avans Jacomine Ravensbergen. “Bijvoorbeeld studenten en docenten Verpleegkunde die aan het front staan en zich in deze moeilijk tijd willen inzetten om het groeiend tekort aan zorgprofessionals aan en in te vullen. Dit zijn de helden van Avans!”
 
“Medewerkers kunnen zich melden bij onze partner Transvorm, samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant, die voor heel Brabant de coördinatie heeft om de mensen die zich aanbieden op een voor hen passende en voor de zorg meest noodzakelijke plek te plaatsen.”
 

Roeping

Hbo-Verpleegkundedocent Ellen Toet werkt sinds deze week 24 uur op de intensive care bij ziekenhuis Amphia in Breda. “Ik ben dankbaar dat ik mij weer kan inzetten op de intensive care en dat mijn collega’s mijn lessen overnemen. Als stagedocent heb ik tijdens deze crisis veel gesprekken met studenten over hygiëne, veiligheid en wat het betekent om nu verpleegkundige te zijn."
 

Een bijdrage leveren in de buurt

Vroeger werkte hbo-Verpleegkundedocent Cindy de Bot in de ouderenzorg, de thuiszorg en in het ziekenhuis. Vanaf woensdag gaat ze weer twee avonddiensten per week draaien bij Thuiszorg West-Brabant. Naast haar werk als docent en de opvang voor haar twee kinderen. “Ik wil er voor die mensen zijn en voor het zorgpersoneel dat het nu ook extra druk heeft in de thuiszorg. Ik vang routes op die anders open zouden blijven staan. Ik help met ondersteuning in de algemene dagelijkse levensverrichtingen en ik geef medicatie. Ik doe eigenlijk alles wat een verpleegkundige of verzorgende-IG in de thuiszorg doet.” 
 
Door: Nationale Onderwijsgids