Normal_constantijnvanoranje

De finale van de Philips Innovation Award 2017, de grootste ondernemersprijs voor studenten in Nederland, zal op maandagavond 8 mei worden ingeluid met een openingsspeech van Prins Constantijn. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt. De prins is als leider van StartupDelta nauw verbonden met ondernemend Nederland. De avond staat verder in het teken van acht finalisten, die uit ruim driehonderd aanmeldingen zijn overgebleven na diverse selectieronden vanaf oktober 2016. Gedurende dit proces heeft elke deelnemer constructieve feedback gekregen van de organisatie, zodat elke start-up de mogelijkheid krijgt om door te groeien. Dit meldt Philips Innovation Award.

Tijdens de finale krijgen de deelnemers in een drie minuten durende pitch de kans om de jury – voorgezeten door Frans van Houten, CEO van Philips – te overtuigen van de impact, duurzaamheid en haalbaarheid van hun start-up. Vijf teams strijden om een prijzenpakket van 50.000,- euro, drie jongere start-ups zullen uitmaken wie de prijs ter waarde van 10.000,- euro opeist.

De grootste voorwaarde voor deelname is dat het team van de startup bestaat uit studenten of recent afgestudeerden, en dat de start-up jonger dan drie jaar is. Bedrijven uit elke sector zijn welkom tot deelname. 

De Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profit organisatie die nauw samenwerkt en gesponsord wordt door Koninklijke Philips. Het bestuur van de Award bestaat uit zeven studenten van de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

De finale is op 8 mei in de Rotterdamse Schouwburg. Tickets voor publiek zijn gratis en voor iedereen verkrijgbaar via http://tinyurl.com/thegrandfinal. Meer informatie en een overzicht van alle finalisten is te vinden op www.phia.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids