Normal_tweede_kamer

Verschillende studentenorganisaties, hoger onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en bonden organiseren in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen verkiezingsdebatten. Hierin gaan verschillende lijsttrekkers van de grote partijen de discussie aan met de oppositie over diverse hete hangijzers in het hoger onderwijs. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Ruim tien verkiezingsdebatten staan gepland. De eerste, het Nationaal Onderwijsdebat georganiseerd door Stichting van het Onderwijs, heeft gisteren plaatsgevonden. De Stichting pleitte voor toegankelijk en flexibel onderwijs.
 
Vandaag zal onder de naam Reuring!Café, georganiseerd onder andere door de KNAW, NWO en VSNU, het debat aangegaan worden in Den Haag met als onderwerp: welk overheidsbeleid voor een toekomstbestendig kennisland?
 
Verschillende hogescholen, waaronder Windesheim, Fontys en de hogescholen van Amsterdam en Rotterdam organiseren de komende periode zelf een verkiezingsdebat.  Meer informatie over de inhoud van de debatten is te vinden op de website van de Vereniging Hogescholen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids