Middelbare scholieren stonden één dag zelf voor de klas

Voor een aantal middelbare scholieren uit Winterswijk was het woensdag een spannende dag. Ze stonden als een echte leraar voor een schoolklas. Dat meldt Omroep Gelderland. 

Kian Heideman heeft dit project bedacht. Heideman is zelf leerkracht in het onderwijs en net een jaar geleden afgestudeerd. Het doel was om leerlingen van het Iselinge College in Doetinchem kennis te laten maken met het mentorschap en middelbare scholieren de basisschool te laten ontdekken. Misschien zouden ze het zelf ook wel interessant vinden. En voor de basisschoolleerlingen is het ook erg leuk om eens van iemand anders les te krijgen dan van hun eigen leraar.

Welk profiel kiezen 

Heideman vindt vijftien jaar niet te jong om al voor de klas te staan. “Rond je vijftiende, zeker als je in de derde zit, moet je op een gegeven moment de keuze gaan maken welk profiel je wil kiezen op het voortgezet onderwijs. En als je dan al een keer een dag stage hebt gelopen op zo’n groep, heb je misschien ervaren of het onderwijs je iets lijkt.” 

25 leerlingen hadden interesse 

Waar Heideman wel verbaasd over was, was over het aantal leerlingen dat mee wilde doen aan het project. Er waren 25 leerlingen van de havo en het vwo die wel interesse hadden om een dagje voor de klas te staan. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk