De BBO onderschrijft het belang van opgeleide leraren

De vereniging van Amsterdamse schoolbesturen BBO schrijft in een brief aan leraren dat een bevoegde leerkracht de kern is én blijft van het onderwijs. Onderwijsminister Dennis Wiersma gaf eerder kritiek op het plan van de vereniging om onbevoegde lesgevers voor de klas te zetten. Dat meldt NU.nl 

Vanwege het lerarentekort wil BBO de komende vijf a tien jaar af van het klassieke onderwijsmodel. Daarin heeft iedere klas een eigen leraar. Leraren zouden meer een coördinerende rol moeten krijgen en mensen uit andere beroepsgroepen zouden voor de klas moeten staan. 

Lesuitval 

“Uiteraard zijn alle Amsterdamse schoolbesturen van mening dat een bevoegde en bekwame leraar voor iedere klas de allerbeste manier is om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen”, aldus BBO-voorzitter Lieke Thesingh. “Ondertussen constateren wij dat de huidige situatie vraagt om creativiteit en flexibiliteit om te voorkomen dat leerlingen het kind van de rekening worden als gevolg van lesuitval.” 

In gesprek gaan met scholen 

BBO geeft aan met scholen in gesprek te gaan over de plannen, maar voorzitter Thesingh wilde verder niet ingaan op inhoudelijke vragen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk