Personeelstekort in het onderwijs: les krijgen van kunstenaars en musici

Eén leraar het hele schooljaar voor dezelfde klas is in Amsterdam niet langer haalbaar. Het personeelstekort in het onderwijs zorgt ervoor dat er meerdere leerkrachten en professionals per groep worden ingezet. Dat meldt RTL Nieuws

Het Breed Bestuurlijk Overleg (BBO) geeft aan dat het onderwijs zou moeten meebewegen met de maatschappelijke en stedelijke ontwikkelingen. 

Niet-bevoegde professionals 

Het Parool schrijft dat Amsterdam minder scholen krijgt en dat er ook coördinerende leerkrachten en niet-bevoegde professionals voor de klas staan. Zo wil men ervoor zorgen dat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd blijft. 

De niet-bevoegde professionals kunnen kunstenaars, musici en accountants zijn. De schoolbesturen zijn van mening dat dit ervoor zorgt dat de ‘druk van de ketel gaat’ en op deze manier komt er ook meer ruimte voor lesvoorbereidingen.

Noodplan Lerarentekort 

Het Parool schrijft dat er al jaren een groot tekort is aan leraren. In 2020 werd het Noodplan Lerarentekort in het leven geroepen. Daarmee werd geprobeerd het ‘tijdelijke’ tekort zo goed mogelijk op te vangen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk