Ronduit-directeur Jan Zijp neemt nu definitief afscheid van scholenkoepel

Scholenkoepel Ronduit wil nu definitief afscheid nemen van directeur-bestuurder Jan Zijp. De Raad van Toezicht heeft steun gekregen van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad om de directeur te ontslaan. Zijp stond al op non-actief, maar deze week heeft hij ook zijn ontslagbrief in de brievenbus ontvangen. Dat meldt NH Nieuws. 

Eind november kondigde de Raad van Toezicht het vertrek van Zijp aan. Dat zou per 1 februari moeten gebeuren. De directeur-bestuurder was toen bijna zeventien jaar aan het werk bij de scholenkoepel. 

Conflict 

Toen de lokale politiek zich in januari met het conflict ging bemoeien werd Zijp op non-actief gesteld. Het conflict leidde uiteindelijk tot een vertrek van twee van de vier leden van de Raad van Toezicht. Dat was vanwege het feit dat de Alkmaarse gemeenteraad een herbenoeming terugdraaide uit onvrede van de toezichthouders. 

Inmiddels is iedereen weer ‘on speaking terms’ met elkaar. “Er is behoefte aan rust en men wil nu voorruit. Men wil zich nu weer met het onderwijs bezig gaan houden”, aldus woordvoerder Gjerryt Leuverink. 

Veel waardering 

Scholenkoepel Ronduit benadrukt dat de hele organisatie, voorafgaand aan deze situatie, veel waardering heeft voor Zijp. “Daar is vanuit de Raad van Toezicht, in woord en daad, ook steeds blijk van gegeven en daar doen wij verder niets aan af.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk