Docent vrijgesproken: niet genoeg bewijs voor seks met leerling

Een docent die werd verdacht van seks met een leerling is vrijgesproken omdat er niet genoeg wettelijk bewijs is om hem te veroordelen. Een oud-leerlinge beschuldigde hem ervan dat hij meerdere malen seks met haar heeft gehad toen zij vijftien jaar oud was. De docent ontkende dit en wordt nu vrijgesproken door de rechter. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

De inmiddels volwassen leerlinge was vijftien toen zij in 2016 op het Commanderij College in Gemert zat en seks had met de docent. Pas onlangs heeft ze aangifte gedaan, omdat zij nu zelf als stagiaire op de school werkt en vond dat ze aan de bel moest trekken over het gedrag van de docent, die daar ook nog steeds werkzaam is. De docent geeft aan haar niet te kennen en sprak van “het ergste waar als je als docent van beschuldigd kunt worden”. De officier van justitie antwoordde daarop: “Nee het is het ergste wat je als docent kunt doen.”

Er is geen of weinig hard bewijs voor de schuld van de leraar. Hoewel er veelzeggende berichtjes zouden zijn gestuurd zitten deze niet in het dossier, en ook ontmoetingen zijn nergens gezien of vastgelegd. Zoals vaak het geval is bij zedenzaken zijn er geen getuigen die bewijs kunnen leveren.

Door: Nationale Onderwijsgids