Inschrijving verkiezing voor beste mbo-onderwijsteam van het jaar geopend

In 2021 wordt voor de tweede keer de verkiezing voor het beste mbo-onderwijsteam van het jaar georganiseerd. Iedereen die betrokken is bij het mbo kan tot 19 maart een onderwijsteam nomineren voor de prijs. Dit meldt MBO Today.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Algemene Onderwijsbond (AOb) en de Beroepsvereniging Opleiders MBO (BVMBO). De prijs gaat naar een onderwijsteam dat in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd, zoals het verzinnen van een innovatieve oplossing voor een probleem of het sterk verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.

Docenten, studenten, ouders en bedrijven die betrokken zijn bij het mbo kunnen een team nomineren. Een beroepsjury van docenten kiest vervolgens de tien meest opvallende inzendingen uit. Deze teams krijgen de kans om zichzelf en hun prestatie online te pitchen, waarna een jury van docenten, een student en een vertegenwoordiger van een leerbedrijf de top drie samenstelt. Het winnende team wordt op 17 mei 2021 tijdens het ambassadeursgala bekendgemaakt, en de award wordt uitgereikt door minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs).

Het nomineren van een onderwijsteam kan via dit aanmeldformulier.

Door: Nationale Onderwijsgids