Finalisten Docent van het Jaar 2020 bekend

In de afgelopen week zijn de finalisten van de Docent van het Jaar verkiezing 2020 bekend gemaakt. De jury gaat met hen in gesprek om uiteindelijk volgende week de Docent van het Jaar bekend te maken. Kandidaat-voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Dahran Çoban: “Door de kwaliteit van de finalisten dit jaar belooft het een hele kluif te worden om de uiteindelijke Docent van het Jaar te verkiezen”. Dit meldt het ISO.

Het ISO wil met de jaarlijkse Docent van het Jaar verkiezing inspirerende docenten en het docentschap in een positief daglicht zetten. De professionele jury van dit jaar die zich buigt over alle inzendingen bestaat uit Ruard Ganzevoort; Eerste Kamerlid en hoogleraar praktische theologie aan de Vrije universiteit Amsterdam, Calvin Rans; Docent van het Jaar 2019, Marion Tillema; onderzoeker en opleidingscoördinator bij Avans Hogeschool en bestuurslid bij het Comeniusnetwerk, Benjamin Velge; vice-voorzitter centrale medezeggenschap Zuyd hogeschool en Laura Korn; ISO-bestuurder.
 
Vanuit zowel hogescholen als universiteiten door heel Nederland zijn er docenten genomineerd voor de titel. Hieruit zijn 4 finalisten verkozen die strijden om de titel Docent van het Jaar 2020; Ewald Edink (InHolland), Alla Galstyan (Hanzehogeschool Groningen), Johanna Höffken (TU Eindhoven) en Frank Léoné (Radboud Universiteit Nijmegen). Komende dagen zal de jury van de 4 finalisten een vakinhoudelijk minicollege voorgeschoteld krijgen, waarna zij dieper ingaan op hoe onderwijs vormgegeven kan worden in tijden van corona en de onderwijsvisie van de finalisten. Çoban: "Het is mooi om te zien dat alle finalisten zich met hart en ziel inzetten om onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven, ze zijn allemaal de titel van Docent van het Jaar zeker waardig."
 
Wegens de coronamaatregelen kan de bekendmaking dit jaar geen fysiek evenement zijn, maar zal de uiteindelijk Docent van het Jaar 2020 in de week van 22 juni bekend worden gemaakt door middel van een filmpje.
 
Door: Nationale Onderwijsgids