Normal_leraar__docent__juf__onderwijzer__vraag__aardrijkskunde

Deze week brengt Symbaloo een nieuw platform naar de markt, genaamd Symbaloo Lesplannen. Docenten kunnen met digitaal lesmateriaal een lesplan in elkaar zetten, wat in de vorm van een game gedeeld wordt met de leerlingen. Hiermee opent het bedrijf uit Delft de weg naar volledig gepersonaliseerd onderwijs. Het platform is tot stand gekomen via nauwe samenwerking met docenten en schoolbesturen. Dat meldt Symbaloo.

Een lesplan is een bordspel, gevuld met lesmateriaal wat door de docent wordt samengesteld. Elke leerling doorloopt spelenderwijs een route van begin tot eind. Bij elke stap krijgt hij digitaal lesmateriaal voorgeschoteld zoals een video, artikel of plaatje. Door vragen te beantwoorden wordt de ideale route bepaald, terwijl de leerkracht met realtime statistieken op detailniveau kan meekijken.
 
In een speciaal ontwikkelde marktplaats kunnen docenten populaire lesplannen van andere docenten vinden en deze kosteloos gebruiken. Het platform is geschikt voor elke vorm van digitaal lesmateriaal. Daardoor is de school niet meer afhankelijk van een vaste leermethode.
 
Al jaren wordt in het onderwijs gesproken over gepersonaliseerd leren. Met het complete internet als beschikbaar lesmateriaal en een slimme interface, vult Symbaloo deze belofte in. In Amerika is het platform sinds januari in gebruik en zijn er inmiddels duizenden lesplannen gemaakt. In Nederland hebben diverse instellingen de lesplannen in gebruik genomen, waaronder de Radboud Universiteit.

Deze week presenteert Symbaloo het nieuwe systeem tijdens een 4-daagse roadshow door heel Nederland. De roadshow start op maandag 23 mei in Gent en gaat langs Eindhoven, via Delft naar Amsterdam. Alleen in Delft en Amsterdam zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
 
Docenten en scholen kunnen gratis gebruik maken van de Symbaloo lesplannen. Symbaloo overweegt om op termijn ook betaalde lesplannen aan te bieden, waarbij de maker meeprofiteert van de opbrengsten.

Symbaloo is een partner van de Nationale Onderwijsgids.

© Nationale Onderwijsgids