Logo_tilburg_university_logo

Tilburg University heeft dr. Nikolas M. Rajkovic benoemd op de leerstoel International Law aan Tilburg Law School met ingang van 1 januari 2016. Hij volgt prof. dr. Willem van Genugten op, die in de herfst met emeritaat gaat. Dat meldt Tilburg University.

Rajkovic’s onderzoek behelst de vraag hoe internationale organisaties, staten en niet-statelijke actoren concurreren om verschillende soorten internationale regelgeving op te leggen in een globaliserende wereld. Als gelauwerd docent zal hij bouwen op zijn expertise in internationaal recht en internationale betrekkingen om de Tilburgse studenten voor te bereiden op de wereld van het internationale recht in de 21e eeuw.

Bij het departement European and International Public Law van Tilburg Law School zal Nikolas Rajkovic onderzoeken hoe de toenemende hoeveelheid transnationaal bewegende personen, goederen en vermogen de traditionele internationale rechtsorde veranderen. Deze dynamiek veroorzaakt een nieuwe politiek van ‘legaliteit’. Rajkovic bestudeert hoe nieuwe configuraties van internationale organisaties, staten en niet-statelijke actoren concurreren om verschillende vormen van internationale regelgeving op te leggen. Ook gaat hij een belangrijke rol spelen in het bachelor- en masteronderwijs van Tilburg Law School, waaronder het Global Law programma.

© Nationale Onderwijsgids