Junis Kinderopvang organiseert informatieavond gratis opleiding gastouder

Dinsdag 5 maart organiseert Junis Kinderopvang in Alphen aan de rijn een informatieavond. Deze staat in het thema van de nieuwe opleiding tot gastouder. Het wordt georganiseerd in samenwerking met mbo Kiki. De opleiding is overigens gratis voor iedereen die zich daarna wil aansluiten als gastouder bij de kinderopvang.  

Het opvangaanbod voor kinderen heeft veel baat bij gastouders. Ouders kiezen er ook vaak voor om hun kinderen onder te brengen bij gastouders. Daar is vaak sprake van kleine groepjes van kinderen wat ervoor zorgt dat er meer persoonlijke aandacht is voor het kind. Mede hierom gaat Junis met mbo Kiki samenwerken voor de nieuwe opleiding. De opleiding is interessant voor mensen die net gaan beginnen met werken, maar ook zeker voor zij-instromers. De opleiding wordt door Junis betaald, en bij afronding van de opleiding ga je twee jaar aan het werk voor Junis. 

Flexibiliteit als gastouder 

Als gastouder deel je zelf je dagen in. Dit gebeurt wel in afstemming met de ouders van de kinderen. Gastouder Femke zegt dat ze alleen kinderen van 0 tot 4 jaar opvangt. Ze vertelt dat je hier per dag maximaal vijf van in huis mag hebben. Ook geeft ze aan dat ze dagelijks contact houdt met de ouders van de kinderen wanneer ze dat graag willen. Femke doet graag leuke dingen met de kinderen zoals naar de kinderboerderij gaan of een bezoek brengen aan de bakker. Overigens werk je als zzp'er, je bent dus niet in loondienst.  

Je werkt als gastouder dus zelfstandig en daarom heb je zelf invloed op je inkomsten. De ouders van de kinderen kan je zien als je opdrachtgever. Je verdiensten hangen af van het aantal kinderen dat je opvangt en het aantal uren dat je maakt. Stel je bent drie dagen in de week gastouder voor drie kinderen, dan zal je ongeveer zo'n 2000 euro bruto per maand verdienen. Je hebt als zzp'er ook fiscale voordelen en dat is iets waar je meer over te weten kan komen tijdens de informatieavond. 

De informatieavond  

 Als je meer te weten wilt komen over het gastouderschap, dan kan je contact opnemen met het gastouderbureau van Junis Kinderopvang. Het aanmelden voor de informatieavond op dinsdag 5 maart kan via deze site. (Hyperlink straks) 

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema