STAP-budget ook in de laatste ronde vliegensvlug uitverkocht

Tijdens de laatste ronde van het STAP-budget ging het beschikbare budget er ook vliegensvlug doorheen. Binnen een uur waren er ruim elfduizend aanvragen ingediend. Dat meldt Mbo Today. 

De laatste ronde van het STAP-budget verliep volgens het UWV vlekkeloos. Op woensdagochtend 15 november opende het STAP-loket om tien uur ’s ochtends. Op het hoogtepunt waren er bijna zeventigduizend apparaten ingelogd. Het UWV geeft wel aan dat belangstellenden vaak met meerdere apparaten tegelijk inlogden. Op deze manier probeerden ze het meeste succes te krijgen.

Fraudeurs 

Het STAP-budget was geen lang leven beschoren. In 2019 startte minister Koolmees met de voorbereiding van de scholingssubsidie. Na een jaar uitstel startte de regeling in 2022. Er bleek veel belangstelling voor de regeling te zijn.  Daarbij ging het niet alleen om serieuze scholingsinstituten, maar ook om fraudeurs. Het kabinet besloot dan ook om medio 2023 de stekker uit het STAP-budget te trekken.

STAP-budget 

In totaal hebben zo’n 225.000 mensen gebruik kunnen maken van de het STAP-budget. Nu is het aan een nieuw kabinet om een nieuwe stimuleringsregeling te ontwikkelen voor scholing voor werkenden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk