Tijdens de Spoorwensdagen 2023 laat je je wens weer in vervulling gaan

Voor veel mensen is het een grote wens om mee te rijden met een conducteur, te ervaren hoe het is om machinist te zijn of om te ontdekken hoe het allemaal achter de schermen werkt met het schoonhouden van de treinen of het inplannen van materieel. Elk jaar organiseren ProRail en NS daarom de Spoorwensdagen zodat zoveel mogelijk wensen in vervulling kunnen gaan. Dit jaar vinden de Spoorwensdagen plaats op 23 en 24 mei. Iedereen met een wens kan deze tot 25 maart indienen op Spoorwensdagen.nl. Ruim 150 vrijwilligers van NS en ProRail gaan vervolgens aan de slag om een selectie van alle wensen uit te laten komen. Dat meldt de NS.

Voor de vrijwilligers van ProRail en NS zijn de Spoorwensdagen heel bijzonder. Zij zorgen tijdens de Spoorwensdagen voor de gasten en geven hen een echte VIP behandeling. Bijvoorbeeld voor Frank (65) die vorig jaar mee ging in de oude directietrein de Kameel. Voor hem kwam een grote wens uit, hij wilde heel graag een keer mee. “Ik heb altijd veel met het openbaar vervoer gereisd en ben voor mijn werk ook veel in aanraking gekomen met NS. Maar ik heb nog niet eerder met de Kameel mogen reizen. Dit is het neusje van de zalm.

Spoorwensdagen 

Al 16 jaar organiseren NS en ProRail jaarlijks samen de Spoorwensdagen. Twee dagen lang gaan allerlei spoor en trein gerelateerde wensen in vervulling. Iedereen, van jong tot oud, kan een wens indienen.

Door: Nationale Onderwijsgids