Week 2: Heropening scholen, corona onder jongeren en kinderen vaccineren

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Sommige sportscholen gaan vanaf maandag open voor zorgmedewerkers

Enkele sportscholen, zoals PerformFit in Duivendrecht en Cardio Fitness Beverwijk, zijn van plan om maandag de deuren te openen voor zorgmedewerkers. Dit na berichten in de media dat de interne fitnessruimte van het Erasmus MC in Rotterdam gedurende de lockdown open is voor zorgpersoneel.

 

Dinsdag: Scholen bezorgd over uitval vanwege omikron, maar wel blij met heropening

Scholen zijn over het algemeen blij dat ze hun deuren maandag weer hebben geopend, na een kerstvakantie die een week eerder begon dan normaal. Wel leven nog altijd veel zorgen over coronabesmettingen, zeker nu de extra besmettelijke omikronvariant van het virus zich snel over het land verspreidt.

 

Woensdag: Coronagevallen onder jongeren stijgt explosief 

Onder jongeren stijgt het aantal nieuwe coronagevallen explosief. Het aantal positieve tests is meer dan verdubbeld onder mensen die 15 tot 30 jaar oud zijn. Dat komt naar voren uit de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

 

Donderdag: Verdachte moord Esmee kende haar al een jaar, ontucht vond eerder plaats 

De ontucht van de 32-jarige verdachte die vastzit voor de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk vond volgens het Openbaar Ministerie plaats in het jaar voor haar dood. De verdachte uit Leiden en het slachtoffer kenden elkaar ongeveer een jaar.

 

Vrijdag: 'Door kinderen te vaccineren kan je sluiting van basisscholen voorkomen'

Ouders die willen bijdragen aan het minimaliseren van de kans op nóg een schoolsluiting, kunnen hun kinderen het beste laten vaccineren tegen corona. Dit zegt Károly Illy, lid het Outbreak Management Team (OMT) en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK). Dinsdag 18 januari krijgen de eerste kinderen tussen 5 en 11 jaar de uitnodigingsbrief voor coronavaccinatie.

Door: Nationale Onderwijsgids